Наставникът на Левски - Станимир Стоилов даде интервю за Тръст Синя

...
Наставникът на Левски - Станимир Стоилов даде интервю за Тръст Синя
Коментари Харесай

Мъри Стоилов: У нас обичат да казват - това няма как да стане, без дори да са пробвали

Наставникът на Левски - Станимир Стоилов даде изявление за Тръст " Синя България ". В него той засегна необятен набор от тематики - от работата с футболистите, през мнението му за школата и проектите за зимната подготовка до стратегическото развитите на Левски и най-хубавия метод, по който може да се сътвори и утвърди новото съдружие на почитателите, което да получи мажоритарния пакет акции на клуба.

" Професионализмът бе напуснал и играчите. Трябва да преоткрием навика им да слушат и извършват. Аз прилепям футболистите си и ги принуждавам да работят, само че те би трябвало да знаят, че върша това за положителното на Левски. Не се преценявам с никого в метода си към играчите. Подхождам по левскарски, тъй като знам какъв е историческият стандарт в Левски. Ако един футболист съблюдава разпоредбите и се държи както прилича на състезател на Левски , няма да имаме никакви проблеми.

Напредъкът на Андриан Краев се дължи на него самият, само че той е направил единствено началните стъпки към равнището, което би трябвало да доближи. Левски е имал огромни футболисти на неговата позиция, с които да се съпоставя. Що се отнася до Бари, доверието, което му имам, се дължи на изключителната съвестност в спазването на тактическите инструкции, която демонстрира.

Преподписахме с него в миг, в който той нямаше голове и всички мислеха, че той не е бъдещето на Левски. Аз също считам, че той има доста проблеми, най-много в механически проект и в завършващия удар, само че пък ние по този начин или другояче мъчно ще намерим идеалния централен нападател с финансовите благоприятни условия, които имаме.

Изненадващо и за самия мен, Кордоба напредна доста най-много, тъй като е напълно ориентиран към футбола. Иска да се учи и да почиства проблемите си. При Митко Костадинов е тъкмо противоположното. Той има капацитет, само че има и странични от футбола хрумвания в главата си, които му пречат.

Всекидневно се опитваме да решим проблемите на юношите, тъй като в тях е бъдещето на Левски. Те, обаче, също би трябвало да дават отговор на равнището на клуба и да му оказват помощ да реализира резултати. Левски не може да бъде 9-ти или 10-ти в класирането. От школата идват недообучени футболисти. Аз им споделям хибриди. Научили са доста неща, само че им липсват съществени детайли. Трябва да стартираме да произвеждаме подготвен артикул.

Дисциплината и играта в отбрана са двата съставния елемент, които би трябвало да подобрим. Говоря, обаче, за отбрана в жанр Левски , не опълченската. Игра в отбрана с висока преса, надълбоко в противниковата половина, с надзор върху играта и събитията. Най-трудно се учи един тим да се отбранява високо. Ако реализираме това, образът на тима ще е приключен на 70%.

Има голяма пропаст сред огромния европейски футбол и българския футбол. Базите и стадионите ни са като в Европа отпреди 50 години. Оттам следва и спортно-техническата пропаст. Ние нямаме място измежду огромните тимове, тъй като единствено им пречим да играят футбол.

Приходът, който Левски генерира, никога не е задоволителен. Това е сума за прекарване. Ангажимент на всички в клуба, е още веднъж да запалителен искрата, да стартираме да действаме, да намираме нови спонсори, да държим почитателите в час със събитията, а те да идват на стадиона, поради положителните ни игри. Да продаваме играчи и вероятно да стигаме до евротурнирите. Трябва да създадем футбола в Левски футболен бизнес, а не просто футбол, в който някой излива едни пари, които отиват в канала, тъй като не се реализират никакви резултати.

Има скептици, тъй като през годините се подаваха страшни сигнали, че надали не ръководството на клуба било у почитателите, че те източвали средства... Нищо от това не е правилно. Начинът да преодолеем това е първо да застанем с лицата си. Второ, приканвам всеки да зададе въпросите си и да повдигне тематиките, които го тормозят. Сега е моментът. Ние не обичаме да се интересуваме, когато е време, а започваме да питаме и подлагаме на критика, когато нещо към този момент е направено.

Третото е масовостта на това съдружие. Ако събере задоволително огромен брой левскари, никой няма да може да приказва за операции. Ако събере 500-1000 левскари и се организираме 300-500, ще спечелим едни избори, само че в случай че сме 20,000, това към този момент е невероятно.

В България първата дума, която кажеш за нещо е " А, това няма по какъв начин да стане ". С разбиране, с работа ще опитаме. Да, може и да не се получи, поради недоверието към всичко, което се случва у нас, само че ние сме длъжни да пробваме.

Трябва да създадем по този начин, че да вървим от 20,000 нагоре, а не надолу. Ако би трябвало, ще тропаме на вратата на всеки член, с цел да го запалителен по концепцията и да го задържим. "

Тръст " Синя България " би трябвало да е коректив на протичащото се в Левски. Организацията е съсобственик на клуба със своите 10% от акциите и като подобен би трябвало да има достъп до цялостната документи, с цел да предава на почитателите същинските сигнали идващи от клуба.

В никакъв случай тръстът не би трябвало да се трансформира в прислужник на който и да е началник, а да следи зорко да не се излиза от финансовата рамка, както и дали се съблюдават левскарските полезности, " приключи наставникът на " сините. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР